Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Programul CAPDR de jurnalism pentru elevi de liceu și studenți

20231017 121222 0000 - CAPDR

Scopul principal al programului de jurnalism organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale este de a oferi participanților o experiență de învățare într-un format practic, dinamic fizic dar și de o manieră imersivă (eLearning), axată pe dezvoltarea abilităților și cunoștințelor lor jurnalistice într-o realitate mixtă atât fizică cât și virtuală.

Aceasta poate include învățarea participanților cum să efectueze interviuri, să caute informații despre subiecte, să scrie articole, să editeze conținutul și să utilizeze diferite formate media pentru a-și edita și publica subiectele. 

În plus, programul de jurnalism are scopul să inspire participanții să urmeze o carieră în jurnalism, să promoveze o apreciere pentru importanța presei libere și rolul său în societate, și să încurajeze gândirea critică și practicile de jurnalism etic.

În cele din urmă, scopul este de a dota participanții cu instrumentele și încrederea necesară pentru a deveni jurnaliști de succes și responsabili.

 

OBIECTIVE:

Proiect jurnalistic de tip investigație: 

Participanții investighează o problemă sau un subiect care îi interesează. Ei pot face interviuri, cerceta documente publice și să prezinte concluziile lor. Proiectul ar putea culmina într-un articol scris sau o prezentare multimedia.

Proiect de podcast:

Participanții documentează și produc un episod de podcast pe un eveniment curent sau un subiect de interes. Acest lucru poate implica interviuri cu experți sau persoane implicate în subiect, precum și realizarea și editarea produsului final.

Simulare de redacție:

Este creat un mediu de simulare al unei redacții în care participanții lucrează împreună pentru a produce un spectacol de știri sau un ziar zilnic. Acest lucru ar putea implica alocarea diferitelor roluri, cum ar fi reporteri, editori și producători, care vor lucra împreună pentru a îndeplini termenele limită zilnice.

Campanie pe rețele sociale:

Participanții crează o campanie pe rețelele de socializare în jurul unei anumite probleme sau cauze. Acest lucru ar putea implica dezvoltarea unei strategii, crearea de conținut și analizarea statisticilor pentru măsurarea succesului campaniei.

Proiect de scriere a editorialelor: 

Participanții scriu articole de opinie pe subiecte care sunt importante pentru ei. Acest lucru ar putea implica cercetarea diferitelor perspective și învățarea cum să construiască un argument eficient.

ro_RORomână