Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

banner forumul economic regional moldova ro - CAPDR

Forumul Economic Regional Moldova, ediția 2024

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), în colaborare cu Consiliul Județean Suceava anunță organizarea la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, în perioada 04 – 06 iulie, a Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024.

PARTENERI:

  1. Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior,
  2. Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est,
  3. Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava,
  4. Municipiul Vatra Dornei,
  5. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților,
  6. Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava,
  7. Orașul Siret,
  8. Orașul Gura Humorului
  9. Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Evenimentul va reuni lideri din business, experți,  factori de decizie, reprezentanți diplomatici din regiune, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile economice specifice Europei de Sud-Est, evidențiind avantajele și oportunitățile economice ale Regiunii Moldova (Nord Estul României și Republica Moldova).

Evenimentul va fi axat pe subiecte precum comerțul și investițiile regionale, inovarea și tehnologia, dezvoltarea durabilă, infrastructura, turismul, sănătatea și transporturile.

În atenția mediului de afaceri: Start pentru componenta de Business Matching profile

Pentru a începe procesul de matching al participanților, va trebui mai întâi să completați procesul de înregistrare completând formularul nostru de interes. Formularul constă într-o serie de întrebări personalizate menite să vă ghideze în identificarea obiectivelor de afaceri dorite. Este recomandat să completați profilul companiei în detaliu și să furnizați detalii specifice privind obiectivele afacerii dumneavoastră pentru a ne ajuta să identificăm parteneri potriviți cât mai precis posibil. (CLICK AICI !!!Business Matching Profile)

plen consiliu judetean suceava - CAPDR

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: Trebuie să ne mișcăm și în această direcție pentru a aduce investitori

Astăzi, 20 februarie 2024, a fost aprobată, în cadrul unei ședinte de Consiliu Județean, organizarea Forumului Economic Regional Moldova, ediția 2024, cu 35 de voturi PENTRU, nici un vot împotrivă. A primit rapoarte favorabile din partea Comisiei de Buget-Finanțe, Comisiei de Relatii Externe și a Comisiei de Administrație Publică.

“Este o întâlnire pe care o propunem pentru trei zile, circa 200 de persoane, din țară și din străinătate. Noi am mai avut o tentativă să facem și un astfel de forum, trebuie să ne mișcăm și în această direcție pentru a aduce investitori. Asta vrem să facem în continuare. Regiunea de Nord-Est are așa ceva, Iașul a organizat și dorim să avem și noi un eveniment în care să discutăm întâlnirea cu mediul de afaceri”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Consilierul județean Gheorghe Iacob, reprezentant al Partidului Social Democrat: Importanța acestui forum este de netăgăduit. Evenimentul are o importanță deosebită pentru județ și nu putem să nu fim de acord cu organizarea acestui forum”.

Ion ȘTEFANOVICI, Președintele CAPDR:Colaborarea strânsă cu ministerele de linie, ambasadele, agențiile de investiții și asociațiile profesionale de la București și Chișinău vor asigura suportul și relevanța acestui eveniment în contextul Regiunii extinse a Moldovei”

ion stefanovici capdr 1 - CAPDR

Ion ȘTEFANOVICI: „Votul pozitiv, de susținere totală a Consiliului Județean Suceava ne-a demonstrat o excelentă înțelegere de către consilierii județeni suceveni a contextului actual sub aspect economic analizat din perspectivă locală dar în raport cu dinamica regională în acord cu mecanismele naționale dar în interdependență cu influențele internaționale. Nu sunt cuvinte mari! Este realitatea zilelor noastre și este momentul ca Moldova să iasă din politica economică izolaționistă practicată în ultimele trei decenii.

Facem un efort considerabil pentru a aduce ministerele de linie, agențiile de investiții, reprezentanții diplomației economice din corpul diplomatic de la București în iulie la Vatra Dornei.

De ce Vatra Dornei? De ce Suceava?

În primul rând pentru că Vatra Dornei reprezintă unul dintre atuurile majore ale Regiunii noastre. În al doilea rând pentru că avem nevoie de o trasabilitate și o coerență în planul Euroregiunii. Dacă primele două elemente țin de geopolitica Regiunii extinse a Moldovei al treilea motiv ține de oamenii care practica și promovează această geopolitică astăzi.

Trebuie să recunoaștem că astăzi, Gheorghe FLUTUR se detașează net în topul figurilor care contează în spectrul arcului guvernamental. Iar noi astăzi trebuie să facem lucrurile să meargă, ce va fi mâine vom mai vedea. În economie, nu este loc decât pentru pragmatism„.

platforma - CAPDR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 va oferi posibilitatea identificării unor noi parteneri de afaceri, investitori, furnizori sau clienți potențiali pentru a stabili colaborări și relații comerciale reciproc avantajoase

În vederea optimizării maxime a componentei de “Business matching” a forumului este necesar să primim din partea Dvs o prezentare detaliată a companiei pe care o reprezentați.

Datele pe care le oferiți vor avea un carcater strict confidential.

Pe baza acestui profil vă vom facilita conexiunile și discuțiile cu companiile care realizează un scoring optim în raport cu cerințele Dvs.

Business matching vs. Networking.

De modul în care vă definiți Profilul depind rezultatele procesului de Matching și implicit viitoarele dvs relații de afaceri.  

Spre deosebire de networking, procesul de Business matching este mai structurat, iar participanții știu deja cu cine se vor întâlni, în timp ce networking-ul are loc în mod aleatoriu. Timpul alocat întâlnirilor este limitat în cadrul evenimentului și cu siguranță ați dori să evitați situația în care ratați exact acele întâlniri care v-ar putea interesa cu adevărat!

Potrivirea de afaceri este adesea mai benefică decât networking-ul, deoarece le permite participanților să se prezinte cuiva cu care ar putea avea multe interese și obiective comune. Potrivirea de afaceri permite, de asemenea, participanților să facă cercetări despre persoanele pe care le vor întâlni înainte de eveniment, făcându-i mai bine pregătiți pentru conversație și mai susceptibili să construiască relații semnificative.

Pentru a începe procesul de matching al participanților, va trebui mai întâi să completați procesul de înregistrare completând formularul nostru de interes. Formularul constă într-o serie de întrebări personalizate menite să vă ghideze în identificarea obiectivelor de afaceri dorite. Este recomandat să completați profilul companiei în detaliu și să furnizați detalii specifice privind obiectivele afacerii dumneavoastră pentru a ne ajuta să identificăm parteneri potriviți cât mai precis posibil.

ro_RORomână