Primarul băcăuan Laurențiu MUNTEANU, despre dezvoltarea comunei Blăgești: realizări, proiecte și atractivitate pentru investitori
100 de oportunități economice pentru dezvoltarea Regiunii Moldova pe traseul Autostrăzii A7
Comuna Blăgești se află în extremitatea Nordică a județului Bacău, în valea râului Blăgeasca și pe malul drept al Bistriței, la limita cu județul Neamț, în vecinătatea Vestică a orașului Buhuși
Comuna Blăgești se află în plină dezvoltare, iar Primăria se implică activ în implementarea unor proiecte semnificative pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor și promovarea dezvoltării durabile.
În ultimii ani, Primăria a finalizat numeroase proiecte reprezentative, pe care primarul Laurențiu Munteanu le-a detaliat în cadrul interviului nostru, unde a menționat și proiectele aflate în derulare și planurile de viitor.
Primăria Blăgești este dedicată realizării proiectelor planificate și asigurării unei dezvoltări sustenabile și îmbunătățirii calității vieții pentru locuitori.
Numiți cele mai reprezentative 5 proiecte pe care le-ați finalizat în ultimii ani, în comuna Blăgești.
În ultimii ani, Primăria Blăgești a finalizat mai multe proiecte semnificative. Cele mai reprezentative proiecte sunt:
– Două proiecte de asfaltare a drumurilor locale din comuna Blăgești, realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
– Sală de sport, cu o capacitate de 182 de locuri
– Această sală de sport a fost finalizată în anul 2022 și oferă o facilități moderne pentru desfășurarea activităților sportive și recreative.
– Apa și canal, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
– Iluminat public cu lămpi cu LED – Proiectul a contribuit la economisirea energiei și la reducerea costurilor de întreținere.
– Reabilitare școli – Primăria Blăgești a realizat proiecte de reabilitare a infrastructurii școlare din comună, având ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevi.
– Primăria Blăgești a finalizat și un proiect de realizare a unui loc de joacă pentru copii, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, oferind un spațiu sigur și atractiv pentru activitățile recreative ale copiilor din comună.
Primăria Blăgești derulează în prezent mai multe proiecte de dezvoltare
Care sunt proiectele aflate în prezent, în curs de derulare, în comuna Blăgești, și în ce stadiu se află acestea?
În comuna Blăgești, în prezent, se află în curs de derulare mai multe proiecte menite să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea comunității noastre, iar acestea sunt:
– Parc fotovoltaic – Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul are ca scop producerea de energie regenerabilă și reducerea impactului asupra mediului.
– Dotarea școlilor din comună – prin PNRR, se derulează un proiect de dotare a școlilor cu materiale necesare desfășurării activităților educaționale. Acest proiect vizează crearea unui mediu optim de învățare pentru elevi și îmbunătățirea condițiilor în instituțiile de învățământ.
– Centru comunitar integrat pentru copii în Valea lui Ion, comuna Blăgești.
– Împădurirea unei suprafețe de 24 ha, finanțare prin PNRR – Acest proiect contribuie la crearea și conservarea spațiilor verzi.
– „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd”, realizarea unei platforme a gunoiului de grajd, prin PNRR – astfel, urmărim gestionarea eficientă a gunoiului de grajd.
– Centru de colectare cu aport voluntar a deșeurilor voluminoase. Acest proiect are ca scop crearea unui centru specializat pentru colectarea deșeurilor voluminoase în mod voluntar. Se urmărește încurajarea reciclării și gestionarea eficientă a deșeurilor în comună.
– Școală verde – Primăria Blăgești lucrează la proiect, urmează semnarea contractului de finanțare.
„Primăria Blăgești își propune să atragă noi investiții în zonă ”
De-a lungul timpului, ați sprijinit din bugetul local, mediul de afaceri privat prin acordarea de facilități. Cum își propune Primăria Blăgești să atragă noi investiții în zonă?
Primăria Blăgești își propune să atragă noi investiții în zonă prin implementarea unui plan amplu de creare a unui parc industrial.
Avem în vedere utilizarea unui teren de 30-40 de hectare, amplasat strategic în apropierea localității Buhuși.
Această poziționare geografi că este favorabilă și oferă un acces ușor la infra-structura regională și la piețele de desfacere importante.
De asemenea, am observat o cerere crescută din partea investitorilor interesați de un potențial parc industrial, ceea ce ne oferă încredere, că proiectul nostru va avea succes și va aduce beneficii economice comunității locale.